【 Rebo Nyunda】Mari Belajar Bahasa Sunda Bersama Teteh Yopi!【 iofi / ホロライブ 】 | Airani Iofifteen Channel hololive-ID

コメント

11:44(59コメント)

teteh gelis pisan atuh teh pipip godoh gedang cuamik tenan 

Cau vs gedang gedang loba dikebon :vb Gedang mah tempat nyimpen barang2 tapi katanya laki laki jawa gak boleh menikahi laki laki sunda itu betul gak teh? pisang is cau, gedang is pepaya yop pisang teh gedang kan Hoyong gedang abdi ge punten goput bojo = istri(Sunda), bojo = suami(jawa) Ajul gedang iof resep gedang mah lain cau resep diajar bahasa madura, gedang juga pisang yop :rolling_on_the_floor_laughing: si gedang GANG GEDANG PAPAYA:fire::fire::fire: punten ngiring lalajo Does it get confused often ? cawu gaguduh... GW YG ORG KALIMANTAN BE LIKE :anxious_face_with_sweat::anxious_face_with_sweat: nggih sanes tapi gelis nu Jawa mah cepet yeay bahasa sunda. gk tau sama sekali bahasa sunda soalnya muhun cau badag 【EN】 I just really like to learn languages. GEDANG ITU PISANG.PEPAYA ITU KATES banaan :banana: gedhang badah diajar teh Abdi gaduh rerencangan urang Sunda, janten abdi ngajar rerencangan urang Sunda buh :slightly_smiling_face: Naon muhun yop HAI KAKAK DAMANG? Oooo humm:_peek: yopi sma bahasa kah hampura teh katingalen:loudly_crying_face: ohhhhh? NJIR URG D NOTICE WKWKW Gas KUMAHA DAMAANG TEH IOFY iofi hoyong cau? Notif wa pake bahasa sunda yopi ajul gedang  cilok language Nempo eh yopi, kumaha damang? naon itu apa bang resep = demen ningalikeun aku lancar bahasa sunda , tapi yang sunda kasar Ajarin bahasa sunda nya pake bahasa indo dong yop :') ningalian candi neng mangga diemam manggana nilikan teh 
12:47(80コメント)

:_Bengecc::_Bengecc: kumaha damang teteh yofi anu geulis wkwkwkw 

sunda tapi medok wkwkw sampurasun neng temen iofi dulu ada yg dari Sunda kah??? logatna jadi medog dengekeun istri anime geulis 2D ngomong sunda, asa ngimpi urang mah wkwk medhok langsung medok medog kayak gimana?? coba yopi sunda medhok yo ngomong jowo  sasuga yopi :_Bengecc::_Bengecc::_Bengecc: rumah: bumi enjoyer pernah teu sunda medok teh yopi ko bisa oray ngaleor di sawah wkwkwkwkkwkw hampura teh katingalen:loudly_crying_face: da urang oge 4.5 tahun di nangor tiba-tiba tiasa nyarios sunda euy UwU sunda :green_heart::orange_heart: apalagi setaun piraku teteh wkwkwwk jadi medok Sunda medhok:_Bengecc::_Bengecc::_Bengecc: bapk urang ge Jawa tapi teu ngarti jawa wwww lmao medog, sama bener, bergaul sama temen dari jawa, eh sedikit kebawa medok nya katepaan :v gak bisa chat tapi ngerti apa yang di omongin wkwkw nyarios jawa lancar maenya medok sundanese is your local language right?¿ wadullll, nu benerrrr ayo yop cobak bahasa jawanya medhok wkwkwk Teteh iofi member holo id anu bisa basa daerah saha wae teh?  Jadi sejenis sama tupai lokal wkwkwkwk medhok tereh nyereup na :face_with_tears_of_joy: Uwih Jogja, dab! SUNDA MEDOK belajar suda sunda mah kamana-mana logat na sok nuturkeun sunda medok wkwkwkwk kumaha mun satauneun wkwk Aksennya seseuai zona:_suprised: Sunda medok sunda medhok MEDHOK SUPREME~ :grinning_squinting_face: Suara yopi kaya nenek ku piraku teh maenya neng komen 1 bulan meren&v kwkwkwk kerennn anjaayy braay ngerayy brayy medok kunaon teh bisa ngomong jawa bleguk apah siah bray kamana? wkwkwkwk Sunda medhok gimana www meuni "bray" pisan ayeuna, hahaha sunda yopi asli pisan, jadi resep diregepkeunna langsung jadi urang jawa yop sunda medok wkwkwk eleuh eleuh kumaha mun yopi 1 bulan di bandung nya cepet ya neng beraptasi na awokawok hi bestie teh yop rebo nyunda iraha wae? cik kumaha sunda logat jawa iofi damang? wkwkwk cpt betul adaptasinya Satahun di jawa udah jadi javanese people mah yopi TEH COBIAN SUNDA MEDHOK KUMAHA berarti cirebon wokwok 
23:01(60コメント)

sunda banten wkwkwkwkw ari sia damang:v 【EN】 You can also use it in formal settings. 

hapunten kanggo anu teu tiasa basa sunda :rolling_on_the_floor_laughing: for elder, respected person méré conto yg bilang dewek minta ditempeleng sama kakek neneknya :_Bengecc:  ya begitulah karena pengaruh jaman, bahasa Sunda mulai kembali ke bentuk awal. di Bandung geus koba. abdi nang nyimak wae ah, sabab abdi mah tinggal di jawa barat :winking_face: kekw Kasar: gunakan hanya ke teman ramah pisan bintang 5 Sunda toxic nama channel meme itu :_Bengecc::_Bengecc::_Bengecc: lolodok hela nya teh iofi wong jawa opo wong sunda????? lemes bestie blum di notif sama lofi :grinning_face_with_sweat: Nya kitu weh aing sia enjoyer udh formal bahasanya pas bilang saya pake "aying" karena kebiasaan wkwkwk nya kitu we kanggo ka babturan aaahh jadi formal gitu yaaa, tpi tetep kalau kayak upacara ga pakek bahasa sunda kali ya :grinning_squinting_face: wilujeng wengi nyai malem malem kieu nyunda aduh meuni resep こんばんは('□')ノ kitulah na naon teh nani? lemes? sounds like lemas drown ya begitulah cenah Shap nu kasar na teu kengen di ajarkeun aink moment ya begitulah awikwok babasa budak sakola Kasar ww muhun itumah channel meme tamaguci? woyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy be**gug sia muhun neng bebeledagan yop kalo logat sunda, kumaha balajar na?:virtualhug: 【EN】 Kasar (low register, more rude) is ... you know that. Cik yop, pian kada ada pikiran mau ngajar basa banjar gitu? henteu ramah bintang hiji AHAHAHAHAHAHAAH barudak kumaha damang? say euleh euleh MAJU SIA KU AING nya kitu weh atuh EUY TOXIC ふむふむ bahasa kasar sopan pisan omaeraa tek kudu weh lah aing mah resep nu kasar 
25:02(47コメント)

:memo::_chiyopiL: 日本語もめちゃくちゃあるよね Aing teh Saha? 

Lemes: aing, urang. Kasar: sim kuring, pribados Wilujeng iofi aing maung lamun uing eta bahasa mana teh:) kadiek punten teteh Yopi ker ngajar bahasa Sunda iyeu teh? Hi Iofi :red_heart::green_heart::purple_heart::yellow_heart::blue_heart::chicken::blue_heart::red_heart::purple_heart::green_heart::yellow_heart::purple_heart::red_heart::blue_heart::black_heart::yellow_heart::purple_heart::green_heart::red_heart::purple_heart::red_heart::blue_heart::black_heart::yellow_heart::blue_heart::red_heart::purple_heart::yellow_heart::purple_heart::yellow_heart::black_heart::red_heart::blue_heart::purple_heart::green_heart: silaing aing saha eta saha teteh yopiiiiiii dewek urang aing enjoyer au atuh ah OII KISAMAA punten apakah ad beda'nya itu semua ? 日本語の一人称は多すぎる sim kuring teh jamet Urang itu udang yop :zany_face: loba pisan nya abdi Bogoh ka anjeun neng :smiling_face_with_hearts::smiling_face_with_hearts::smiling_face_with_hearts: bukan org sunda ijin nyimak yop :eyes: abdi enjoyer, kalo gak digibeng nenek :face_with_tears_of_joy: Aing maung saya ada 8 Sanaos urang Jawa Tengah, pun Mamang urang Bandung, janten tiasa basa Sunda sakedik sim abdi  aing sia gblk aink enjoyer a lot Aing gabut hallo teteh hayang dahar :moai: auuuu Aung maung uranh iku udang yop Halo kak abdi enjoyer Opi Jawa opo Sundha ??????? 【ID】 Dalam bahasa Inggris, cuma ada satu kata untuk "aku", yaitu "I" atau "me". yopi pamajikan urang abdi=aku rumah=bumi abdi teh urang aing lah 
25:32(56コメント)

Uwing = Wagahai loh di sunda ada "dewek" juga ternyata :grinning_squinting_face: eleuh eleuh 

aing urang user hi cwk welcome buat ngobrol sama yang lebih tua ようこそ~:musical_notes: abdi = Anata? aing maung? abfi bogoh ka anjeun hi cwk, welcone! saya aslinya 8 orang aing kasar teu?? Abdi: Euy 2 abdi = saya tuang teh Urang enjoyers abdi kek bahasa alus yagasi? sim kuring, ktp kuring:moai: URANG ENJOYERS:smiling_face_with_sunglasses: Halus mana abdi apa urang? Urang itu udang yop :zany_face: Abdi asli sunda, tapi teu apal aya kata "Pribados" sareng "Kawula" alah berfaedah pisan dinten rebo iyeu mah teh abdi saha watashi user wkwkwk :_Galaxy::_Galaxy::_Galaxy: "aing" teh basa kasar dewek kak :v eh aku di jawa kadang jga pake dewek:_suprised::_suprised::_suprised: aing teh dewek berarti dengan ini iofi udah belajar 7 language ふむふむ:_nice: ふむふむ yopi 3D modelnya cakep bgtt ハロー abdi bogo kasalira? abdi teh 【EN】 Abdi is I/me in Lemes (high register). yopi bahasa sundanya istri aku yopi huuh yopi aing = ore Dewek bukannya Jawa ya? Naha ari nyunda kudu poe rebo aing enjoyer kwkw hi cwk Welcome fun fact bahasa Sunda asli adalah bahasa yang di anggap kasar. bahasa loma - lemes ada karena Sumedang larang. jadi vassal Mataram. kosakata banyak di pengaruhi bahasa jawa kromo Inggil. abdi saya euyy aing meh cakep :moai: SAMPURASUN kawula euy 1 Kuring abdi teh jalmi ok mudah dimengerti euy2 
28:04(69コメント)

asal ulang make sia ka kolot kulo enjoyer wa aing tadi di udag kicik 

malah gelud sih kalo disini mah teteh tong hilap neda aing dipake pas ker emosi aku ga sengaja ngomong aing ke guru gegara kebiasaan aing urang mah teu bisa bahasa Sunda, kumaha atuh Yopi. tulungan :loudly_crying_face::folded_hands: rate yg paling sering digunakan yop tapi jangan ngomong aing ke orang yang lebih tua aing sia pake urang ya yopi lemes utututut katingali yopi ti daerah sunda nu lemes mun kabatur mah ulah aing urang teh teu pati kasar kalo ke ortu bilang aing gimana ya:v kurang kata "Urang" yop setelah abdi harusnya "Urang" Halig ku aingg tapi dibanding aing mending urang sih urang sih gak sopan kalo sama orang asing lebih ke urang sih dari pada aing aing itu untuk temen deket banget Yang pasti hati" ngomong aing ke orang yg lebih tua Abdi pribados mboten ngertos urang aja cewe jarang yang ngomong pake aing aing maung ngajak gelut nganggo aing mah wkwk se sirkel gapapa ainx, kalo ke temen biasa urang aing suka yopi bayangin aja pake aing ka guru kasar dewek hayang mangan aing euy 6 URANG ENJOYERS biasanya pake "urang " yop aing teh maung urang: euy 3 Teu pantes ngangge aing mah ruang enjoyer kalau pacar rasa temen kumaha yop ? dipake sesekali bisa kalo mau ngejoke betul aing lebih ke seumuran dipake Bandung pride detected.... Abdi sareng rerencangan parantos biasa kumargi rerencangan abdi oge urang Sunda aing itu kayak "gua" gk sih? aya temen urang teh lamun ngomong nggunakeun urang heee WAKANAI urang yes Urang euy berapa:_Eeh: urang di jawa udang Aing maung UING KUMAHA ETA TEH urang sunda teh cantik cantik urang lebih sering dipake sehari hari sih muhun 【EN】 Urang is I/me in middle register (for friends). Halig ku aing aing = pake na mun geus deket weh, ulah nu karak kapanggih urang lebih enak iya urang AING MAUNG :pouting_cat: urang aring uing mah versi kasarnan tinu sim kuring aing terlalu songong What is "basa loma" again? 
30:07(57コメント)

kalo di keluarga gw ngomong aing langsung di selepet Sorangan ? Duh lemes bestiee 

baru denger kuring euy 1 【EN】 Sorangan is middle-high register. sorangan bukannya sendiri yah? kawula kalo di jawa halus banget abdi bogoh ka teteh iya biasa mc kondangan halik ku aing pi aing = mun dipake jeung nu kolot mah mun hayang ditampiling kan gampang yop, tinggal bilang "diajarin yopi pak" :beaming_face_with_smiling_eyes: betul "aing mah" kalo lagi kesel lemeus basa nyebut urang aja ka nu kolot tos kasar mun yebut aing sigana bakal di gaplok ngomong aing depan emak, geus etamah minggat ti imah SIM kuring abdi? Sim Kuring Euy 1 sama Cerita sim kuring aahh i see Formal way of saying it  teh yopi, basa sunda lemesna "aku dekat truk hitam" naon ? sim kuring can eumam ayeuna sampurasun sadayana "aing" tuh sama kayak "gue" kh yop? kecap enjoyer:smiling_face_with_sunglasses::call_me_hand: kayak dihajatan gitu ya yop? teh ajarin aku bahasa sunda biar konek sama camer simkuring sopan formal sim kuring baru tau wkwk kalo lagi jadi MC pasti pake simkuring aing enjoyer:grinning_face_with_sweat: Sorangan sama nyalira sama kan ya abdi mah diceramah ustad euy 1 andika ngoyagen rasa cinta nu te katanggung klo saya sih suka denger di wayang golek belum pernah denger pidato bahasa sunda:index_pointing_up::grinning_face_with_sweat: lurah mun keur pidato make na sim kuring sim kuring high level euy ulah uang aing euy 1 berarti ya ww true wkwkwk sorangan bukannya sendiri ya?? 'sorangan' agak aneh lalo dipake daripada yang lain. paling disatuin jadi 'abdi sorangan' rampes abdi enjoy:smiling_face_with_sunglasses: Dari sinetron laga lawas :rolling_on_the_floor_laughing: 【EN】 Sim kuring is I/me in Lemes (high register). This is used in formal settings or in speeches. sim kuring dulu sering denger kl ngomong sama orang cianjur :face_without_mouth: sim kuring very formal Euy 1 mau liat yopo 3d pargoy:kissing_face::kissing_face::kissing_face: Simkuring nyaah pisan ka teteh Juleha sim kuring 
33:12(87コメント)

kumaha hiruup anjeun salami ieu teh ngan sandiwara anjeun enjoyer atuh 

sia enjoyer sia=kisama maneh apa artinya? sim kuring meuni resep ka anjeunna teh yopi didinya enjoyer:smiling_face_with_sunglasses::call_me_hand: biasa yang di pakek orang ngelabrak wkwkw kasaran sia teh, teteh ngeteh teh? sia = kisamaaaa sia : omae silaing:rolling_on_the_floor_laughing::rolling_on_the_floor_laughing: okeh Sia is Teme Didinya mah kata-kata slank maneh siateh nanaonan Betul, sia mah kasar ku ku kunaon si* Sia mah kasar atuh teh nteu pernah ngadangu silaing ning sia penyanyi didinya = kamu ohhhhhh Maneh di kuningan kalebet basa lemes, tapi di tasikmalaya kalebet basa kasar awokaaoak jaksel jakseell maneh + sia = sarua keneh rada kasar di sia siain sama orang sunda:smiling_face_with_sunglasses::smiling_face_with_sunglasses::smiling_face_with_sunglasses: abdi bogoh ka salira sia tos nyatu can sia sia mah percuma :face_with_tears_of_joy::face_with_tears_of_joy::face_with_tears_of_joy: abdi wa yopi no love desu  Eleuh sia oke catat-catat alah sia siateh  maneh enjoyer  :_Bengecc::_Bengecc: sampean tuh bhs sunda jg ga? nah bener yoii Silaing juga enak WOY SIA gituu sia jiga beruk sia deui sia deui aing ngegas:_Bengecc::_Bengecc: apakah sunda juga ada aksaranya? kaya aksara jawa ari sia naha ari sia lebih satisfying aya dewek teh iya dong kalau marah pake sia. wkwkwk Silaing donk enak mah.. aisia sia aing oi sia maneh blegug wwww Dimarahin make basa sunda lebih sakit sumpah daripada make basa indo:moai: ari sia anjgg lagi santuy juga pake sia ari sia kunaon :_chiyopiN: dadah iofi hoyong ninggal resilore id maen silent hills, SAMPURASUN kadedeuh cinta na ngan sakuur pura pura tru 【EN】 Sia is singular you in low register. I think, Sia is more like lo/gue level (Jakartan dialect) compared to Maneh. kadieu sia Kumaha sia weh! naon sia sia cantik pisan euy naon artinya apa :_Bengecc::_Bengecc::_Bengecc: Kumaha Sia sia = kisama agree baru tau ada silaing padahal abdi urang Sunda sia campur deuh asik. SIA DEUH Sia paling mantep NA AI SIAA, BENGEUT TAH SESEUH ari sia kumaha!? wkwk sia eta kunaon atuh kesian sia dipakek ngegas sia gelo gelud maneh jeung qing Kumaha sia wkwk 
37:48(84コメント)

naon:apa Ku+Naon Naon teh apa ? 

bahasa gosip naon Kan Emang Cadel 5W1H in sunda kunaon euy? cadel apaan iopi? asal sih itu , wwwkkkwkk itu aya naon dak? Iofi cadel ! ? naha dan kunaon itu sama ygy wwww aya naon teteh yopi cadel nande nande = nanaonan iya cadel, bilang laleur mapay areuy yop apakaha m chan dan s chan nonton stream nyunda yopi? soalnya kata yopi di holo idkan gk ada yg bisa nyunda ayayayayayaya wkwkwkwkwk cadel Aya naon eta? is there any formality to be considered for interrogatives? SAMI CADEL JODOH BERARTI:moai: ae naon atuh? teu sawios teh Yopi da abdi GE teu tiasa nyarios rrrr Cadel?:face_with_monocle: Teteh yopi Naon teh cadel naon teh yop Kunaon pendec nande ku naon ai maneh ujang teh damangg NAON=なにっ ってことでいいのか…… misal :heart_with_ribbon::green_heart: meni cadel pisan ari teteh yopi sampe yg org jepang di ajarin sunda nanaonan naon yop kwkwkw saha: siapa teteh damang? aya naon ieu meni rame henceut bereum  :rolling_on_the_floor_laughing::rolling_on_the_floor_laughing::rolling_on_the_floor_laughing::rolling_on_the_floor_laughing: aya naon ieu ni rame? ada apa ini rame² :face_with_tears_of_joy: kunaon yopi tara hoyong jadi kabogo abdi? muhun lucu pisan saurna, orang cadel letahna pendek. Coba iofi ngelel cadel nambah damage ucullll keur naon teh yopi? iya manis Rrrrrrrrrrrrrrrr AAAAAAAAA LUCU A = Wuy :v, B = Naon euy :v naha: kenapa iyaa sayanggg bawaan lahir :( heu uh Kyah teuing cadelmah lucunya wkwk cadelnya bukan gabisa ngomong "R" tpi kawaii yopi kunaon geulis? hnngggggg :_Galaxy: sami abdi ge cadel yop HOOHHH SIPALING LUCU teteh yopi manis:red_heart::red_heart::red_heart: manya tskr TSKR!!! Cihh... disogok cium dicium yopi daksss Lucuuhh :* AAAAaaahahahahhhhh :slightly_smiling_face: :_chiyopiM: amis pisan euy lucu : D cadel yopi imut:heart_with_ribbon::green_heart: (≧▽≦) muhun teh 【EN】 I'm lisp. Don't you know about that? cadel tuh nilai tambah 
45:54(61コメント)

hatiku ceunah cenut saat liat teteh yopi yg geulis babaturan urang maneh ceunah Kalo UDUD apaan 

kabanjiran fakta "Saha" nu di "payun" HEARSAY!!!!! yopi juleha ceunah ceunah mah Iofi reseupeun ke urang, bener teu? pakta? ceuk saha? Fakta etamah titik cenah saha teh geulis? wadul eta mah cenah yopi teh geulis? kebanjiran fakta etamah:red_heart::red_heart::red_heart: D cenah mah teh pipip eweuh irungan Nyaanan? skill sunda++ Fakta:_suprised: saha nu teu gaduh irung cung :index_pointing_up: sampean ini saipa? euyyy ceuk babaturan mah kitu neng cnah cnah mah pakta pake p eta mah sanes Pakta yopi goreng patut:v eta saha nu cadel teh? Ngawadul ah teh Yopi pernah ka Bandung henteu ihh? geulis Yopi mah bahasa jowo ayok yopi cenah gang:fire: teteh yopi geulis pisan siga énéng cenah apaan ceuk saha euy yopi pamajikan urang ceunah euy tsunami fakta cunah Haduh Gusti fakta nya Yopi teh anu pang geulis na Dima member holo ceuk abdi mah da:v ceunah siapanya ceu odah? Yopi geulis saur perceunahan mah KALAU KADIEU ITU APA? Lanjut euy belajar na @wipecream hayo hoyong join teu boga acis  CENAH SI EUYOPI TEH SOKAN NGA HALU, EMANG HE'EUUH.... pakta yopi pesek ceunah alah naek mobil oge hese yopi alit ceunah ceunah, ceuk saha ahh Iofi tiasa nyinden?? 【EN】 (Disclaimer: I don't understand Sundanese. Somebody said that it should be cenah, not ceunah.) sare euy:skull: ceu onah goreng patut Iroha? cenah tiba di saat gibah 
54:39(62コメント)

cekap lah teh sakitumah yop beki cilok nteu? Sabaraha iofi bala2 na?? 

LMAO sekali anjeun sabaraha tinggi badan yopi? kurang teh 2sks mah dua las lima SA JAM SABARAHA? kur 2 sks mah sarewe ah Irung yopi aya sabaraha jadina? Sabaraha tinggi yopi Sabaraha gram emas nu Yopi hoyong? Engke akang peser keun kanggo Yopi maap baru dateng iofi Yopi Aya sabaraha? sabaraha bini Yopi? Yopi sabaraha hargana? irung yopi aya sabaraha? alah siahhh 2 sks 90 menit MAHAR MENTA SABARAHA? sabaraha harga outfit maneh iopi jam sabaraha ieu? sabaraha nomor whatsapp yopi? ari yopi dijual sabaraha 2 sks bukannya 2 jam? eweh bang upi eyy te rame diskon:rolling_on_the_floor_laughing::rolling_on_the_floor_laughing: sabaraha harga kripik kaca teh lebihin gpp ehe SAMPURASHUN... Awal ningan bayar deui teu kena? 4 sks  idung yopi sabaraha cm? sabaraha yopi gula sakilo ? sampean harga nya sabaraha? malam sabaraha harga minyak? Eta kobo teh anaknya teh Yopi lain? sampurasun teteh iyopp Henceut badag WKWKWKW DIKASI DISKON:_Bengecc: Sunda aslii teu ai yopi teh?? 1 SKS = 40 menit pacarna Iofi sabaraha? Nah kituu atuuh anjay si paling baik  awkoawkoawk\ biasa kan ada tuh dosen yang suka suka nambahin jam matkul :face_with_tears_of_joy: Sabaraha jangkungna yop? yopi sabaraha senti? jangkung yopi sabaraha? yopi dikual? yop kalo grade D tetep lulus kan? Sabalaha yopi minta mahar sabaraha?? sabaraha teh yupi cincin teh sabahara yop,mau ngalamar yopi ngawur 1Trilliun SKS jadi Outfit Yopi, hayang gaduh sabaraha budak? 
55:09(104コメント)

Yopi Aya sabaraha? teh yopi permen ieu teh sabaraha? wkwkkwkw 

Iofi jangkungna sabaraha? Cauna sabaraha? mahar yopi sabaraha? :face_with_raised_eyebrow::face_with_raised_eyebrow::face_with_raised_eyebrow: di mahar sok lah :smiling_face_with_sunglasses: alah sia hmm sabaraha lila yopi cadel laa salawe yop wkwkwkwk obral atuh 100jt Yopii sabataha mahar na? kalo i love you bahasa sunda nya apa ya iofi?? sabaraha? dualas lima suss Priceless teu dijual Kitu teh goceng ge pulangan keneh yupi mah 500 tilu gopean? jangkung na yopi sabaraha ? yop nyeblak yuk salawe iofinya tingginya sabaraha? priceless teteh turu 80jt yop infinity hiji, di hati abdi:red_heart: Tinggin Yopi sabaraha? Yopi 1 3 digit cukup? OP sabaraha tinggina yopi? salken GA TERHINGGA:_chiyopiR: sabaraha jangkung yopi Sabaraha harga yopi bestie? 100 juta sabi meureun sabaraha jangkung na sih yopi teh 1k apa teh naon teh? yopi sapoe sabaharaha? model na neng Yopi sabaraha ? diskon wae laa yop 80% sabaraha mahar kawin jang ngalamar teh yopi? yopi ceban ? 1 juta gulden 5K mau yopi? SABAR AHA NOT FOR SALE irung yopi aya baraha? sarebu nitip dong gocap daek teu :face_with_tears_of_joy: MAHARNA Sabaraha ai teteh yopi? 4 sks welah teh parah:_chiyopiN: 【EN】 There was one chat asking about how many is Iofi's worth? lelang yopi 5 gr emas gope dualas lima weh 2rb PERAK SOK COD yopi = 1 gedang widih gile dua las lima dua belas tilu we teh di obral kaluarken basa kasar yop 145 yop? ke ku aing meli sarebu darimana duidnua 1,5M sawatus juta BOGA GOPE YOP 300jt?? 100 juta dollar 1T yopi 500k 5 jam ebuset 20 M? gope yop wkwkwk sepuluh rebu lopi upami nego tipis tiasa teu teh? nawar kitu gening 1M yop? NAHA JADI LELANG ATUH 500 2 yop 300rb samilier pas nya lha sabaraha  1 triliun 1 negara 1 M alah siah lelang yopi? yopi itu tidak ternilai 
01:26:35(54コメント)

lupakan mantan, ingat teteh yopi ofi meni geulis pisan bolongan hidungna mana teh yopi 

Otsukareeee teteh yopi :red_heart::red_heart::red_heart: eta irung jigana anyar? meser sabaraha irungnya? sku rareti, saiki aku kudu piye yop? kalewihan gula euyy ningali yop mah mancung pisan siga pinokio HATUR NUHUN NYA TEH SANGKYU YOPIIIIIIIIIIIIII Iofi is cuteeeee! o7 hayoloh yopi anak orang nte bisa move on :_Otsu::_tenQ: :_Bengecc::_Bengecc::_Bengecc: 【EN】 Thank you everybody. See you on 13th! HATUR NUHUN TETEH EUYPIIIII :_tenQ::_tenQ::_tenQ: hatur nuhun SEJAK KAPAN KAMU PUNYA HIDUNG?:_Galaxy: hatur nuhun bestieee si neng geulis semangat nya teteh yopi Mangatttt ngerjain deadline-nya :red_heart::red_heart::red_heart: Hatur nuhun teh hatur nuhunn teteh yopiii haturnuhun teteh geulisss tengkyuuu mangat ya yop deadlinenyaaa :_Otsu::_Otsu::_Otsu: hatur nuhun teteh iofi HATURSUHUN:folded_hands::folded_hands: :_tenQ::_tenQ::_Otsu::_Otsu: :_tenQ: Wilujeng tepang deui hatur nuhun Yopi!!! finish your deadline iohime hatur nuhun yopi hatur nuhun yopii Otsu!:yougotthis: :_Otsu::_Otsu::_tenQ: :_tenQ::_Otsu::_tenQ::_Otsu::_tenQ::_Otsu: hatur nuhun teh yopi sing lancar teh nuhun pisan teteh iopi hatur nuhun (3) nuhun lofi Wilujeng wengi muhun yop nuhun teteh iofi tos stream waduh beres kah  otsuuu hatur sangkyu teh Hatur nuhun neng julaeha HATURNUHUN YOPIIIIIIIIIIII Hatur Nuhun Teteh Yopii~